West Village Townhouse

New York, NY

2000

The underlying design concept for the renovation of this
West Village townhouse was the integration of new
materials and details within the existing structure, and
the maximization of natural light. To this end, the rear
façade was opened to form a two-story glass-walled garden
room that introduces natural light into both the basement
dining room and the first floor kitchen.  Additionally,
skylights and glass floor panels allow light to penetrate the
house vertically.  The new rear façade blends glass and steel
with the original brick arched openings. The juxtaposition
of the new and old infrastructures is even more apparent
on the interior, where exposed steel beams and curved
plaster walls are coupled with existing wood floor joists and
exposed brick walls.

©Peter Aaron/OTTO

West Village Townhouse

New York, NY

2000

©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Peter Aaron/OTTO

West Village Townhouse

New York, NY

2000

©Peter Aaron/OTTO

The underlying design concept for the renovation of this
West Village townhouse was the integration of new
materials and details within the existing structure, and
the maximization of natural light. To this end, the rear
façade was opened to form a two-story glass-walled garden
room that introduces natural light into both the basement
dining room and the first floor kitchen.  Additionally,
skylights and glass floor panels allow light to penetrate the
house vertically.  The new rear façade blends glass and steel
with the original brick arched openings. The juxtaposition
of the new and old infrastructures is even more apparent
on the interior, where exposed steel beams and curved
plaster walls are coupled with existing wood floor joists and
exposed brick walls.

©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
Share
Search
Subscribe to our Newsletter:
* indicates required

Name*


Email Address*


Company