Soho Residence

New York, NY

2004

Subtle modulations of space and material were deployed to renovate this single floor of a cast-iron building in historic SoHo into a home for two artists. Carefully placed partitions allow spaces to feel contained while preserving the open loft character of the former painting studio. Rooms that demand complete separation (such as the bathroom, laundry and storage areas) are concentrated in the center of the apartment, allowing the main living spaces to flow into one another along the perimeter where they benefit from natural light. Naturally finished end-grain fir floors and beech paneled walls and cabinets create a sense of warmth throughout the home.

©Peter Aaron/OTTO

Soho Residence

New York, NY

2004

©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO

The open character of the loft is further established in the kitchen and bathroom where cabinets and work surfaces are designed to conceal. Appliances are tucked behind beech panels and green glass doors.

©Peter Aaron/OTTO

Beech wall paneling, staggered at irregular intervals, articulates
the passageways.

©Peter Aaron/OTTO

The bathroom is laid out in a fluid, doorless design and features a large, open, curved plaster shower; undulating double sink and egg-shaped, limestone bathtub.

©Peter Aaron/OTTO

Soho Residence

New York, NY

2004

©Peter Aaron/OTTO

Subtle modulations of space and material were deployed to renovate this single floor of a cast-iron building in historic SoHo into a home for two artists. Carefully placed partitions allow spaces to feel contained while preserving the open loft character of the former painting studio. Rooms that demand complete separation (such as the bathroom, laundry and storage areas) are concentrated in the center of the apartment, allowing the main living spaces to flow into one another along the perimeter where they benefit from natural light. Naturally finished end-grain fir floors and beech paneled walls and cabinets create a sense of warmth throughout the home.

©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO

The open character of the loft is further established in the kitchen and bathroom where cabinets and work surfaces are designed to conceal. Appliances are tucked behind beech panels and green glass doors.

©Peter Aaron/OTTO

Beech wall paneling, staggered at irregular intervals, articulates
the passageways.

©Peter Aaron/OTTO

The bathroom is laid out in a fluid, doorless design and features a large, open, curved plaster shower; undulating double sink and egg-shaped, limestone bathtub.

Share
Search
Subscribe to our Newsletter:
* indicates required

Name*


Email Address*


Company