HM/FM House

Truro, MA

1996

Set on a hill overlooking Cape Cod Bay, this vacation home for a family with two children was based on a simple structural idea: the intersection of two volumes, one grounded and the other aloft. The house is constructed of affordable local materials and prefabricated elements that determine the overall dimensions and proportions of the building. The redwood battens and cedar shingles on the exterior are intended to weather over time, creating the sense that the house is being absorbed by the landscape. Inside, the two seemingly distinct volumes merge to create three floors of living space, linked by a free plan that encourages the movement of sunlight and sea air.

©Michael Moran/OTTO

HM/FM House

Truro, MA

1996

The facades of the two volumes are composed of different materials to further distinguish between them; one volume is sheathed in vertical-grain Western redwood and the other is clad with horizontal bands of white and red cedar shingles.

©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO

The three levels are connected by a staircase composed of cantilevered and staggered wooden boxes that permit the vertical flow of light and air from top to bottom.

©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO

HM/FM House

Truro, MA

1996

©Michael Moran/OTTO

Set on a hill overlooking Cape Cod Bay, this vacation home for a family with two children was based on a simple structural idea: the intersection of two volumes, one grounded and the other aloft. The house is constructed of affordable local materials and prefabricated elements that determine the overall dimensions and proportions of the building. The redwood battens and cedar shingles on the exterior are intended to weather over time, creating the sense that the house is being absorbed by the landscape. Inside, the two seemingly distinct volumes merge to create three floors of living space, linked by a free plan that encourages the movement of sunlight and sea air.

©Michael Moran/OTTO

The facades of the two volumes are composed of different materials to further distinguish between them; one volume is sheathed in vertical-grain Western redwood and the other is clad with horizontal bands of white and red cedar shingles.

©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO

The three levels are connected by a staircase composed of cantilevered and staggered wooden boxes that permit the vertical flow of light and air from top to bottom.

©Michael Moran/OTTO
Share
Search
Subscribe to our Newsletter:
* indicates required

Name*


Email Address*


Company