Financial Office

New York, NY

2005

The design of this 70,000-square-foot office for a venture capital firm facilitates the organization’s operations and communicates their guiding principles to clients. Occupying two floors in a midtown Manhattan highrise building, all of the public spaces are on the lower level and private work areas are on the upper floor. The open plan encourages interaction between principals and employees. Floor-to-ceiling glass partitions enclose most meeting rooms, allowing for private conversation while maintaining an open feel. The sharp, clean, and direct lines of the space – exemplified by the sculptural central staircase – are consistent with the straightforward ethos of the firm. Additionally, they provide a complementary environment for the client’s modern and contemporary art collection.

©Michael Moran/OTTO

Financial Office

New York, NY

2005

The staircase connecting the two floors consists of seventy-two end-supported folded stainless-steel bars, ranging in length from sixteen to twenty-one feet.

©Peter Aaron/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Peter Aaron/OTTO

The office aesthetic communicates that the firm is forward-thinking, agile, and like the installation that illuminates the staircase with constantly shifting colored light, it is capable of evolution.

©Michael Moran/OTTO

Wavelike acoustic ceiling panels create a rhythm in the space that is reinforced by the placement of light fixtures.

©Michael Moran/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO

A slender perch overlooking Central Park and the Pulitzer Foundation serves as a dining commons for company employees.

©Peter Aaron/OTTO

Publications

Stephan, Petra. “Kunststuck.” AIT, April 2007.

Similar Projects

©Peter Aaron/OTTO

Financial Office

New York, NY

2005

©Michael Moran/OTTO

The design of this 70,000-square-foot office for a venture capital firm facilitates the organization’s operations and communicates their guiding principles to clients. Occupying two floors in a midtown Manhattan highrise building, all of the public spaces are on the lower level and private work areas are on the upper floor. The open plan encourages interaction between principals and employees. Floor-to-ceiling glass partitions enclose most meeting rooms, allowing for private conversation while maintaining an open feel. The sharp, clean, and direct lines of the space – exemplified by the sculptural central staircase – are consistent with the straightforward ethos of the firm. Additionally, they provide a complementary environment for the client’s modern and contemporary art collection.

©Peter Aaron/OTTO

The staircase connecting the two floors consists of seventy-two end-supported folded stainless-steel bars, ranging in length from sixteen to twenty-one feet.

©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Michael Moran/OTTO

The office aesthetic communicates that the firm is forward-thinking, agile, and like the installation that illuminates the staircase with constantly shifting colored light, it is capable of evolution.

©Michael Moran/OTTO

Wavelike acoustic ceiling panels create a rhythm in the space that is reinforced by the placement of light fixtures.

©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO

A slender perch overlooking Central Park and the Pulitzer Foundation serves as a dining commons for company employees.

©Peter Aaron/OTTO

Publications

Stephan, Petra. “Kunststuck.” AIT, April 2007.

Similar Projects

Share
Search
Subscribe to our Newsletter:
* indicates required

Name*


Email Address*


Company