Corporate Office

Greenwich, CT

2004

The design of this two-level, 27,000-square-foot office
space for an investment firm allows visual communication among employees and encourages direct relationships between traders and analysts. Views of the natural surroundings are integrated as a welcome counterpoint to the fast pace and modern precision of the financial world. The centrally located trading area is a double-height, sky lit atrium open to two floors of offices. Full-height glass partitions separate perimeter offices from interior workstations. The project was informed by active design principles that encourage employees who spend most of their day seated to integrate motion and exercise into their daily routines. The fully suspended stainless steel and glass tread communicating stair is a central design feature in the space and makes it easier to walk between the two floors rather than take an elevator.

©Peter Aaron/OTTO

Corporate Office

Greenwich, CT

2004

©Peter Aaron/OTTO

The design makes frequent use of transparency; glass partitions establish visual continuity while still sectioning space for functional and acoustical purposes. Views of the surrounding wooded area are maximized to provide a breath of serenity.

©Peter Aaron/OTTO

The floating steel and glass staircase in the atrium is suspended from four points by three-quarter-inch-thick rods; it deploys its weight precisely at key intervals along the span.

©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO

Corporate Office

Greenwich, CT

2004

©Peter Aaron/OTTO

The design of this two-level, 27,000-square-foot office
space for an investment firm allows visual communication among employees and encourages direct relationships between traders and analysts. Views of the natural surroundings are integrated as a welcome counterpoint to the fast pace and modern precision of the financial world. The centrally located trading area is a double-height, sky lit atrium open to two floors of offices. Full-height glass partitions separate perimeter offices from interior workstations. The project was informed by active design principles that encourage employees who spend most of their day seated to integrate motion and exercise into their daily routines. The fully suspended stainless steel and glass tread communicating stair is a central design feature in the space and makes it easier to walk between the two floors rather than take an elevator.

©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO

The design makes frequent use of transparency; glass partitions establish visual continuity while still sectioning space for functional and acoustical purposes. Views of the surrounding wooded area are maximized to provide a breath of serenity.

©Peter Aaron/OTTO

The floating steel and glass staircase in the atrium is suspended from four points by three-quarter-inch-thick rods; it deploys its weight precisely at key intervals along the span.

©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
©Peter Aaron/OTTO
Share
Search
Subscribe to our Newsletter:
* indicates required

Name*


Email Address*


Company