Brooklyn Friends School, Renovations

Brooklyn, NY

2011

1100 began working with the Brooklyn Friends School in 2000 when we enlarged and redesigned the school’s entrance lobby and cafeteria to improve functionality, facilitate student flow, and better express the school’s Quaker values. Starting in 2010, we had the opportunity to collaborate with Brooklyn Friends again on a second project as part of a master plan to modernize their eight-story facility and provide additional classrooms for increased enrollment. These classroom and corridor renovations, taking place during the summer months to minimize impact on the school’s operations, transform spaces previously characterized by low ceilings and utilitarian lighting into environments infused with warmth and light.

©Michael Moran/OTTO

Brooklyn Friends School, Renovations

Brooklyn, NY

2011

1100 worked with staff to address their specific needs, such as flexibility and separate curriculum-focused areas.

©Michael Moran/OTTO

The renovation is energy-conscious and sustainable, and incorporates green materials, energy-efficient lighting, and an energy-saving ventilation system that uses outgoing air to pre-heat incoming air.

©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO

The library allows the school’s large collection of books to be accessible within a limited amount of space.

©Michael Moran/OTTO

Brooklyn Friends School, Renovations

Brooklyn, NY

2011

©Michael Moran/OTTO

1100 began working with the Brooklyn Friends School in 2000 when we enlarged and redesigned the school’s entrance lobby and cafeteria to improve functionality, facilitate student flow, and better express the school’s Quaker values. Starting in 2010, we had the opportunity to collaborate with Brooklyn Friends again on a second project as part of a master plan to modernize their eight-story facility and provide additional classrooms for increased enrollment. These classroom and corridor renovations, taking place during the summer months to minimize impact on the school’s operations, transform spaces previously characterized by low ceilings and utilitarian lighting into environments infused with warmth and light.

©Michael Moran/OTTO

1100 worked with staff to address their specific needs, such as flexibility and separate curriculum-focused areas.

©Michael Moran/OTTO

The renovation is energy-conscious and sustainable, and incorporates green materials, energy-efficient lighting, and an energy-saving ventilation system that uses outgoing air to pre-heat incoming air.

©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO
©Michael Moran/OTTO

The library allows the school’s large collection of books to be accessible within a limited amount of space.

Share
Search
Subscribe to our Newsletter:
* indicates required

Name*


Email Address*


Company