Brand New School Office, New York

New York, NY

2009

Facilitating a collaborative and dynamic work environment, the design for this motion design, TV, and branding studio, is a classic loft space with some creative twists. Stripped concrete columns, a polished concrete floor, and exposed infrastructure create a neutral backdrop for the firm’s own vibrant work to be displayed on felt pin-up boards and on the creative team’s many computer screens. Newly inserted mid-height partitions and glass walls allow employees to maintain visual connections to one another, thereby encouraging interaction and collaboration. Felt curtains add softness and provide visual and acoustical privacy in the otherwise open and light-filled studio.

©Terrance Williams-Wundr Studio

Brand New School Office, New York

New York, NY

2009

Design and production teams sit together in the open studio environment; the felt curtains can be used to section off the production area during photography shoots.

©Terrance Williams-Wundr Studio
©Terrance Williams-Wundr Studio
©Terrance Williams-Wundr Studio

Based on observations of the creative team at work, 1100 added large metal chalkboards in the studio space to facilitate spontaneous collaborations between designers who often use drawing as a principal means of communication.

©Terrance Williams-Wundr Studio

To create a fun and playful atmosphere, colored millwork is used throughout the space and colored tiles are used in the bathrooms.

©Terrance Williams-Wundr Studio

Brand New School Office, New York

New York, NY

2009

©Terrance Williams-Wundr Studio

Facilitating a collaborative and dynamic work environment, the design for this motion design, TV, and branding studio, is a classic loft space with some creative twists. Stripped concrete columns, a polished concrete floor, and exposed infrastructure create a neutral backdrop for the firm’s own vibrant work to be displayed on felt pin-up boards and on the creative team’s many computer screens. Newly inserted mid-height partitions and glass walls allow employees to maintain visual connections to one another, thereby encouraging interaction and collaboration. Felt curtains add softness and provide visual and acoustical privacy in the otherwise open and light-filled studio.

©Terrance Williams-Wundr Studio

Design and production teams sit together in the open studio environment; the felt curtains can be used to section off the production area during photography shoots.

©Terrance Williams-Wundr Studio
©Terrance Williams-Wundr Studio
©Terrance Williams-Wundr Studio

Based on observations of the creative team at work, 1100 added large metal chalkboards in the studio space to facilitate spontaneous collaborations between designers who often use drawing as a principal means of communication.

©Terrance Williams-Wundr Studio

To create a fun and playful atmosphere, colored millwork is used throughout the space and colored tiles are used in the bathrooms.

Share
Search
Subscribe to our Newsletter:
* indicates required

Name*


Email Address*


Company