Project Description

SoHo Residence

1100 Architect renovated a floor of this historic cast-iron building in SoHo to create a home for two artists. Carefully-placed partitions separate the spaces while preserving the open loft character of the former painting studio. Rooms that require complete separation (such as the bathroom, laundry, and storage areas) are concentrated in the center of the apartment, allowing the main living spaces to flow into one another along the perimeter where they benefit from natural light. Naturally finished fir floors and beech-paneled walls and cabinets create a sense of warmth throughout the home.

LOCATION: NEW YORK, NY
COMPLETED: 2004
PHOTOGRAPHY © PETER AARON

SoHo Residence

1100 Architect renovated a floor of this historic cast-iron building in SoHo to create a home for two artists. Carefully-placed partitions separate the spaces while preserving the open loft character of the former painting studio. Rooms that require complete separation (such as the bathroom, laundry, and storage areas) are concentrated in the center of the apartment, allowing the main living spaces to flow into one another along the perimeter where they benefit from natural light. Naturally finished fir floors and beech-paneled walls and cabinets create a sense of warmth throughout the home.

LOCATION: NEW YORK, NY
COMPLETED: 2004
PHOTOGRAPHY © PETER AARON