Project Description

Long Island House

Long Island, NY

2012

The design of this beach house emerges directly in response to its environmental context on Long Island’s eastern shore. The house comprises two volumes—a main living space and a recreation pavilion—both of which sit on a base that extends into the dunes. From the driveway entrance on the northern side, the house appears as a largely solid, stone-clad volume punctuated with rectangular windows. The south façade, on the other hand, features floor-to-ceiling windows that open the house to the landscape and maximize ocean views. A double-height gathering space at the core of the house provides a place for the clients to entertain guests, while more private family spaces are arrayed along the perimeters.

Awards

Heinze Architekten, Shortlist, 2014

Publications

Piske, Sandra. “Light-House”. H.O.M.E. Magazine, May 2017.

Sisson, Patrick. “Castle in the Sand.” Design Bureau, Spring 2015.

PHOTOGRAPHY © NIKOLAS KOENIG

Long Island House

Long Island, NY

2012

The design of this beach house emerges directly in response to its environmental context on Long Island’s eastern shore. The house comprises two volumes—a main living space and a recreation pavilion—both of which sit on a base that extends into the dunes. From the driveway entrance on the northern side, the house appears as a largely solid, stone-clad volume punctuated with rectangular windows. The south façade, on the other hand, features floor-to-ceiling windows that open the house to the landscape and maximize ocean views. A double-height gathering space at the core of the house provides a place for the clients to entertain guests, while more private family spaces are arrayed along the perimeters.

Awards

Heinze Architekten, Shortlist, 2014

Publications

Piske, Sandra. “Light-House”. H.O.M.E. Magazine, May 2017.

Sisson, Patrick. “Castle in the Sand.” Design Bureau, Spring 2015.

PHOTOGRAPHY © NIKOLAS KOENIG